Home Nyheder Danskerne er ret gode til engelsk

Danskerne er ret gode til engelsk

0
SHARE

Danmark lander på tredjepladsen på verdensranglisten over de bedst engelsktalende lande. Det fremgår af den årlige EPI-undersøgelse (English Proficiency Index), der er et toneangivende indeks over landenes engelskkundskaber.

EPI-resultaterne baserer sig på data fra over én million EFSET tests i 80 primært ikke-engelsktalende lande verden over. Her kom Danmark ud med en score på 69,93 point og placerer sig som nummer tre på verdensranglisten efter Sverige og Holland, der med hhv. 70,4 og 71,45 point placerer sig som nr. to og ét. På femte- og ottendepladsen finder man to lande, der har engelsk som officielt førstesprog; Singapore og Sydafrika, som for første gang er med i undersøgelsen.

”En øget globalisering sætter det engelske sprog endnu mere i højsædet, og der er intet, der står i vejen for, at vi danskere kan ligge nr. ét til næste år”, siger Niels Bo Daugaard, landechef i Danmark for schweiziske EF Education First, der er verdens største private uddannelsesorganisation, og står bag den årligt tilbagevendende undersøgelse.

EF Sprogrejser taber sag i byretten

Flersproget megafon hjælper turistbranchen

Londons taxachauffører sprogtestes

LEAVE A REPLY

5 × 3 =