Home Nyheder Voldsom ordkrig i SAS

Voldsom ordkrig i SAS

8
SHARE

Til dagbladet Politiken siger han, at fagforbundene er ligeglade med SAS’ elendige økonomi og heller ikke interesserede i at finde de besparelser, som ledelsen anser for nødvendige. Han mener, at forbundene satser på, at ejerne – de skandinaviske regeringer – vil komme med yderligere milliardindsprøjtninger.

Han beretter, at han har haft individuelle samtaler med faggruppernes repræsentanter, der har opfordret til at droppe spareplanerne fordi politikerne nok skal træde til med økonomisk hjælp. Det mener han viser noget om fagforeningernes indstilling, uden at han specificerer hvem, der har udtalt sig sådan.

Han tilføjer, at han da ville være en dårlig bestyrelsesformand, hvis han sagde nej til ekstra penge fra politikerne, men han tror heller ikke på, at det er tilfældet, at de fortsat vil betale for ’at vores ansatte skal bo på for dyre hoteller og have højere løn end konkurrenternes’.

Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, er chokeret og siger, at hvis det er rigtigt, så er fagforeningerne ude af trit med virkeligheden, som kræver reducerede omkostninger. Han fastholder, at SAS må skæres til, hvis selskabet skal overleve.

Fritz H. Schur er også træt af ensidige udmeldinger i pressen fra fagforeningernes side. Han afviser, at lønnen til kabinepersonalet skal reduceres med 30%. Den skal ned med 10-20%, mens resten skal findes i overenskomsterne på anden vis. Og han kritiserer også luftfartsfunktionærerne formand, Nicolas E. Fischer, for i en Kronik i Politiken at kritisere ledelsen og foreslå SAS i offensiven med et lavprisselskab.

Han fastholder, at fagforeningerne må lade ledelsen lede selskabet, og at det er demagogi, hvad der kommer fra fagforeningernes side, og det orker han ikke længere.

 

Nicolas E. Fischer svarer, at han ’respekterer ledelsens ret til at lede’, men at ledelsen siden 2001 har gennemført besparelse efter besparelse uden at lytte til medarbejdernes positive forslag, og at det er et sygdomstegn med en ledelse, der ikke lytter. Han er rystet over bestyrelesformandens anklage mod de faglige ledere og understreger, at han ikke kender en eneste, der ønsker at vente på, at regeringen skal redde SAS.

Også piloternes formand, Mogens Holgaard afviser, at han har opfordret Fritz H. Schur til at satse på flere statslige indskud og fastholder, at han aldrig har haft ’mand til mand’ samtaler med Schur

Lise Lyck, lektor og ekspert i luftfartsindustrien ved CBS, mener, at ordkrigen er yderst skadelig og et tegn på, at de mange sparerunder uden tydelig effekt har slidt på det indbyrdes forhold, hvilket er dybt usundt og risikerer at skræmme kunderne væk.

Skrevet af Flemming Juul

8 COMMENTS

 1. Schur udtaler i går at personalet ikke fortsat skal bo på “topklasse” hoteller. Til din info Hr. Schur, der findes ikke et eneste 5-klasses hotel i de flyvendes portefølje, som hovedsageligt består af slidte lufthavnshoteller. For det andét er det SAS der selv laver kontrakterne med hotellerne – en vigtig pointe at få med i debatten. Tror ikke at Hr. Schur selv ville være indstillet at bo på disse hoteller, eller rettere, jeg er sikker på at han ikke ville.

 2. The Danish Government should not be allowed to put more money into SAS. It is unfair on other Airlines and firms which have to survive without government help. If the Government does put money in, then I hope other Airlines and firms,protest to the EU.

 3. Det er efterhånden åbenbart, at fagforeningerne må overveje at udskifte sine ledere.
  Der er behov for konstruktiv fornyelse i dialogen fra medarbejdernes side omkring redningen af SAS.

 4. Utroligt – helt utroligt! På tiden nogen kommer ind i SAS og slår näven i bordet!

 5. CAU kommer förstöra för oss alla unga i SAS. Jag uppmanar alla kollegor att gå ur CAU. Håller fullständigt med Mats Jansson om att avtalen är från forntiden. Ett nytt fackförbund i SAS som värnar om arbetsplatserna för oss unga. CAU´s ledning borde skämmas!!

 6. Som ansat i SAS er jeg lettet og glad for at top-ledelsen endelig melder klart ud.
  Det som nogen åbenbart ikke forstår er at, hvis det fortsætter på denne måde, så er der ikke noget job inden for en kort tid.
  Det er på tide at alle faglige grupper vil “wake op and smell the coffee”. Den tid der gjorde det rigtigt fedt og indbringende at arbejde i SAS er forbi.
  Tiden er anderledes. Det er på tide at de medarbejdere der har levet, og stadig lever, fedt på gode SAS aftaler betaler “lidt” tilbage til firmaet.
  For jeg vil personligt gerne arbejde mange år for SAS endnu, da jeg synes det er en fantastisk arbejdsplads.

 7. Til Sissel, så Rembrandt i downtown Bangkok og SAS Radission I Beijing med vekomst juice i receptionen og downtown hotel i Tokyo er ikke topklasse. Hvorfor kan man ikke bopå et standard hotel som alle andre besætning i selskaber der ikkke bløder som SAS????

Comments are closed.