Home Nyheder Voldsom Finnair-kritik af SAS

Voldsom Finnair-kritik af SAS

1
SHARE

Finnair-chefen har gennem den seneste tid fyret en række bredsider af mod konkurrenten SAS, og nu retter han skytset mod de skandinaviske lande, som ejer aktiemajoriteten i SAS – uden dog at nævne, at de finske stat ejer 55% af Finnair, skriver di.se ifølge business.dk.

 

Han kræver nu, at staterne holder fingrene for sig selv og henviser til de seneste aktieemissioner, der har hævet SAS’ kapital – ikke mindst med skatteydermidler.

 

Han siger, at Finnair ikke modtager statshjælp i krisetider og hævder, at man bekæmper statslig indblanding.

 

Også SAS’ finske datterselskab Blue 1 må holde for. Finnair-chefen mener aldrig, Blue 1 har tjent penge, men siger, at de finske kunder kan være glade for, at de skandinaviske skatteydere er med til at presse priserne på det finske marked via Blue 1.

 

Ifølge SAS’ ansvarlige for investorrelationer, Sture Stølen, gav Blue 1 overskud før skat i 2005 og 2007 og nåede ’i princippet’ break even i 2006 og 2008. Han siger, at Finnair kaster med sten, selv om man selv bor i et glashus, og han erindrer om Finnairs tidligere tilknytning til lavprisselskabet Fly Nordic, som især opererede i Sverige.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Finnair-chefen har fulstaendig ret,hvis SAS ikke kan klare sig selv, maa den slukkes eller saelges !!

Comments are closed.