Home Nyheder Visa-problemer koster EU milliarder

Visa-problemer koster EU milliarder

1
SHARE

Tallene stammer fra en undersøgelse, der er gennemført af den europæiske sammenslutning af turoperatører, ETOA, som fastslår, at problemer med visa-udstedelse afskrækker potentielle turister fra de større vækstmarkeder.

 

Undersøgelsen er gennemført i sommerens løb med fokus på de lande, hvor borgerneskal have visa for at besøge EU og selv om Kina anses for at være Europas vigtigste vækstmarked, har 26% af alle potentielle turister opgivet deres visum-ansøgninger på grund af bureaukrati.

På trods af nye retningslinjer fra april er der stadig betydelige problemer, som ud over Schengen-landene også berører lande som Storbritannien og Irland.

 

Der er 15 lande, som er dækket af ordningen med fælles Schengen visa. Ud over Danmark er det Belgien, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Island, Italien, Luxembourg, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Tyskland og Østrig,

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Da det i stor udstraekning er samme gruppe af det oevre markeds segment fra Asien som vil kunne rejse til Europa vil Schengen udstedelse af fler aarige turist / business visa vaere en stor hjaelp. Hvor USA i udstrakt grad uopfordret udsteder 10 aarige turist visa for allerede bone fide besoegende er Schengen og specielt Danmark yderst restriktive med fleraarige Schengen visa. Selvom der kan udstedes 5 aars visa udstedes sjaledent mere end maksimalt 3 aarige og oftest endog kun 1 aarige eller enkelt entry visa. Reglerne er aabne for fler aarige visa, men administrationen er fokuseret paa restriktion ikke turist promotion.

Comments are closed.