Home Nyheder Vikingerne vågner til dåd i påsken

Vikingerne vågner til dåd i påsken

0
SHARE

vikingerI påskeugen slår vikingeborgen Trelleborg dørene op for en ny sæson. Det er en nyistandsat vikingelandsby, der venter publikum i år.

Sidste år fik Hedeby-huset nyt tag og det nye huggehus kunne indvies. I løbet af vinteren er de små værkstedshuse istandsat med nye stråtage, og flere af de øvrige huse har fået en make-over.

I weekenden 19. – 20. marts starter løjerne, hvor Trelleborg arrangerer ’Trelleborg Vågner’. Her samles vikinger i alle aldre fra nær og fjern. Hvert år kommer der mange nye til og lever i landsbyen i weekender og ferier som de gamle vikinger gjorde det dengang.

I påsken står vikingerne og Trelleborgs formidlere parat med en masse aktiviteter i landsbyen Slagløse. Der er sammensat et spændende program for påskeugen, hvor der dagligt er aktiviteter fra onsdag den 23. marts til og med mandag den 28. marts.

Her er krigeren i fokus, hvor der både vil være våbendemonstrationer og bueskydning. Man kan også lave sit eget skjold og deltage i de mange vikingelege. Med den populære krigertræning får publikum mulighed for at blive en del af Kong Harald Blåtands hird!
Museet har åbent fra kl. 10.00-16.00. Der er gratis entre. Aktiviteterne er åbne fra kl. 11.00-15.00 hver dag i påsken. Der er desuden gratis rundvisning fra kl. 12.00-13.00

Sommerens program byder blandt andet på vikingefestival fra 16. til 24 juli. Festivalen har 25 års jubilæum, og det bliver fejret.