Home Nyheder Verdensturismen indbragte 9.140 milliarder kroner

Verdensturismen indbragte 9.140 milliarder kroner

0
SHARE

ferieFortjenesten på den internationale turisme havde en fremgang på verdensplan på 3,6% hvilket stemmer godt overens med væksten på 4,4% i de internationale ankomster ifølge de seneste tal fra FNs turismeorganisation UNWTO.

For fjerde år i træk voksede den internationale turisme hurtigere end verdenshandelen, hvilket bragte turismens andel af verdens eksport op på 7% i 2015.

Indtægter genereret af internationale besøgende på overnatning, mad og drikke, underholdning, shopping og andre aktiviteter beløb sig til 1.232 milliarder dollars – 8.043 milliarder kroner i 2015, en vækst på 3,6%.

De internationale turistankomster med overnatning steg med 4,4% i 2015 og nåede op på 1.184 millioner.

Desuden var der eksportindtægter på 210 milliarder dollars i form af transport af udenlandske besøgende, hvilket bragte den samlede værdi op på 1.400 milliarder dollars – 9.140 milliarder kroner.

Generalsekretær i UNWTO Taleb Rifai: “Trods en generelt svag økonomisk vækst steg de internationale turisters forbrug betydeligt i 2015, hvilket beviser sektorens betydning med henblik på at stimulere den økonomiske vækst, styrke eksporten og jobskabelsen for endnu flere økonomier verden over”.

Set på globalt plan rangerer turisme på en tredjeplads efter olie og kemikalier, men foran fødevarer og biler. I flere udviklingslande er turisme det største eksportområde.