Home Nyheder Verdens mest besøgte monumenter

Verdens mest besøgte monumenter

0
SHARE

Tourism-Review.com har gennemgået alverdens mest besøgte monumenter for at finde ud af hvilke, der tiltrækker de fleste turister.

10) Taj Mahal, Agra, Indien.taj mahal(2,5 millioner besøgende årligt)

Ud over den enestående arkitektur er bygningen et symbol på kærlighed. Den blev opført af Shah Jahan som minde om hans elskede hustru Mumtaz Mahal, som døde efter at have født parrets 14. barn.

 

9) Pyramiderne i Giza, Cairo, Egypten. (3 millioner besøgende årligt)

pyramiderneKeopspyramiden i Giza er den største pyramide i Egyptenog beordret bygget af farao Keops af det fjerde dynasti. Arkitekten var Hemiunu, som færdiggjorde den i 2570 B.C.

 

 

 

8) Alhambra, Granada, Spanien. alhambra(over 3 millioner besøgende)

Alhambra er et palads og en fæstning opført mens muslimerne regerede i Sydspanien. Det består af fortet, Alcazaba, Nasrid Paladset og de omgivende haver.

 

 

7) Frihedsgudinden, New York, USA. (4.24 millioner besøgende)

frihedsgudindenDet præcise navn er ’Frihed oplyser Verden’, og var en gave fra Frankrig til amerikanerne i anledning af 100-året for Declaration of Independence. Den blev åbnet i 1886 og var designet af Frédéric Bartholdi; statuens indre blev konstrueret af Gustave Eiffel.

 

 

colosseum6) Colosseum, Rom, Italien. (5.11 millioner besøgende)

Colosseum er et amfiteater fra det første århundrede med navnet Amphitheatrum Flavium til ære for det flaviske dynasti, som byggede det. Det blev kaldt Colosseum da det er opført, hvor kejser Nero opførte en kolossal statue af sig selv.

 

5) Lincoln Memorial, Washington DC, USA. (6 millioner besøgende årligt)

lincoln memorialLincoln Memorial er et monument for den tidligere præsident i USA Abraham Lincoln. Arkitekten var Henry Bacon, mens den store skulptur af Abraham Lincoln, blev lavet af Daniel Chester French i 1920. Det blev indviet i 1922.

 

 

eiffeltårnet4) Eiffeltårnet, Paris, Frankrig (6.7 millioner besøgende)

Tårnet er et symbol for både Frankrig og hovedstaden Paris, hvor det er opført. Det blev konstrueret og opført af ingeniør Gustave Eiffel til Verdensudstillingen i 1889.

 

 

3) Sydney Operahus, Australien (7.4 millioner besøgende)

sydney operahusSydney Opera House anses for at være en af de mest berømte og karakteristiske bygningsværker fra det 20. århundrede. Det blev tegnet af den danske stjernearkitekt Jørgen Utzon  og rummer Australia Opera Company, Sydney Theatre Company og Sydney Symphonic Orchestra.

 

 

den kinesiske mur2) Den kinesiske Mur. (9 millioner besøgende)

Den kinesiske Mur er formentlig verden største bygningsværk, men samtidig går den også for at være den mest omfattende begravelsesplads, da mere end 10 millioner byggearbejdere angiveligt mistede livet under opførelsen.

 

1) Notre-Dame, Paris, Frankrig. (12 millioner besøgende årligt)

notre dameKatedralen Notre-Dame de Paris er en af de ældste for fornemste eksempler på Fransk Gotik. Den stod færdig i 1345 og er i dag sæde for ærkebiskoppen af Paris.