Home Nyheder Venedig vil anlægge ny krydstogthavn

Venedig vil anlægge ny krydstogthavn

0
SHARE

Planer om en ny krydstogtterminal på afstand af den skrøbelige historiske kanalbys indre, er blevet forelagt af Venedigs havnechef.

Konstruktion af en ny havn til de store krydstogtskibe i den nærliggende Marghera Port, fem kilometer fra Markuspladsen, anbefales af Venice Passenger Terminals generaldirektør Galliano di Marco. I dag benyttes havnen til lastskibe og kan ikke ses af turisterne i den klassiske by.

I januar 2014 blev der indført forbud mod indsejling til den indre havn i Venedig af skibe på over 96.000 tons – typisk skibe med over 3.000 passagerer. Forbuddet kom fra den italienske regering på grund af de skader, som de store skibe påførte den gamle by. Forbuddet blev ophævet året efter.

Siden da er det strømmet ind med protester mod de store krydstogtskibe helt inde i midten af Venedig. Galliano di Marco: “Der har været flere andre planer, men de er enten blevet afvist af Venedig eller af krydstogtselskaberne. Derfor foreslår vi nu Marghera Port. Hvis der gives byggetilladelse nu, kan den nye terminal stå klar ved udgangen af 2021”.

Venedig havde 1,5 millioner krydstogtpassagerer i 2015, men regner med ved en ny havneterminal at nærke sig Barcelonas 2,6 millioner krydstogtgæster.