Home Nyheder Varsel om sympatistrejke med piloter

Varsel om sympatistrejke med piloter

2
SHARE
John Dybart.
John Dybart.

Serviceforbundet varsler nu, at forbundets medlemmer vil gå i sympatistrejke i forbindelse med strejken blandt Norwegians piloter, oplyser formanden John Dybart, til Ritzau.

I dag, torsdag, har Serviceforbundet sendt første strejkevarsel, og hvis ikke Norwegians piloter vender tilbage til arbejdet inden i næste uge, vil forbundet sende andet strejkevarsel og så kan en sympatistrejke bryde ud om to uger, skriver avisen.dk.

Serviceforbundet har 20.000 og til dem hører Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning, herunder security-personale i lufthavnene, og Flyvebranchens Personale Union.

”Jeg antager, at 3.000 af vores medlemmer kan blive involveret i en eventuel sympatistrejke – heraf 2.000 med funktioner i luften”, siger John Dybart og fortsætter: ”Her i huset dækker vi både kabine og cockpit. Vi kan også udvide sympatistrejken til visse dele af security i lufthavnen”.

”Vi er det første LO-forbund, der har taget denne beslutning, fordi vi har fået en henvendelse fra det norske forbund Parat”.

Serviceforbundet har bedt LO om at indkalde de andre forbund i LO til et koordinerende møde om udvidelse af sympatistrejken.

2 COMMENTS

  1. Der er noget helt galt i Danmark når dette overhovedet kan lade sig gøre. Jeg fatter ikke der er nogen der overhovedet kan få den tanke at det er en god idé at ’sympatistrejke’.

    • Der er noget helt galt, hvis ikke du kan se hvad der foregår. Hvad er dit argument i mod at det ikke er en god idé at sympatistrejke?

Comments are closed.