Home Nyheder Varm juli gav ikke flere overnatninger

Varm juli gav ikke flere overnatninger

0
SHARE

canal-tours-københavn-ferieFærre gæster tjekkede ind på landets hoteller, vandrehjem og feriecentre og det gode sommervejr i juli gav ikke flere gæster i landets sommerhuse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af sommergæster i juli stort set er uændret fra juli sidste år. Tallet faldt med 2% procent på hoteller, vandrehjem og feriecentre i forhold til juni, mens der var 5% færre overnatninger i udlejede sommerhuse.

Ifølge Visit Denmark står det ikke så slemt til, som de foreløbige tal viser: ”Faktisk er tallene bedre, end vi havde regnet med. Det er fordi tyskernes ferie først startede i slutningen af juli. Derfor ser det i øjeblikket skidt ud, men når man får august med, så vil vi se et væsentligt plus”, siger Visit Denmarks markedschef i Tyskland, Lars Ramme Nielsen til Ritzau.

Ifølge Danmarks Statistik havde de tyske gæster pr. 31. juli 2014 booket 25.400 uger mere i danske sommerhuse end sidste år. Det svarer til en stigning på 38%.

Hvor tyskerne i højere grad søger mod sommerhuse, tyder noget på, at danskerne søger mod campingpladserne. Camping endte med at blive den fortrukne overnatningsform med næsten fire millioner overnatninger i juli. Det svarer til en stigning på 2% i forhold til juli 2013.