Home Nyheder Vækstforlig giver nye turismejobs

Vækstforlig giver nye turismejobs

0
SHARE

københavn-turisme-turistDer er mange gode nyheder for hotel-, restaurant- og turisterhvervet i vækstforliget, som blev indgået på Christiansborg i går, mener Horesta.

”Der er tale om en stor buket af små og lidt større initiativer. Men vores erhverv kan bidrage yderligere til vækst og skabe nye job takket være aftalen”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Forliget hedder ’Vækst og udvikling i hele Danmark’ og er indgået mellem de borgerlige partier.

Katia K. Østergaard glæder sig over, at en række af Horestas forslag nu bliver til virkelighed. Forliget indeholder bl.a. plan om at styrke bredbåndsdækningen i landdistrikterne, nedsættelse af færgetakster samt lempelse af forlystelsesparkernes elafgifter.

”Forlystelsesparkerne er med forliget blevet ligestillet med andre danske erhverv. Igennem mange år er forlystelsesparkerne blevet brandbeskattet på deres elforbrug. Nu bliver der ryddet op, og det vil lempe parkernes omkostninger med 30 mio. kr. om året,” siger Katia K. Østergaard.

Forliget betyder ifølge Horesta også, at restauranter får mulighed for at ansætte medarbejdere under 18 år til at rydde af i lokaler, hvor der serveres alkohol.

”De hidtidige regler er meget firkantede. Fremover får man nu mulighed for at ansætte en 17-årig som afrydder, selv om der sælges øl og vin. I en tid, hvor man kan købe alkohol som 16-årig i en kiosk, virker det naturligt at lempe denne regel”, siger Katia K. Østergaard.

Horesta ser nu frem til den bebudede vækstplan for dansk turisme, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har varslet til foråret.

”Vi oplever stor politisk forståelse for, at turismen rummer et kæmpe vækstpotentiale. Derfor forventer vi, at regeringen vil spille ud med yderligere tiltag, som kan styrke vores konkurrencekraft. Vi har fortsat langt ringere vilkår end landene omkring os,” siger Katia K. Østergaard.