Home Nyheder Vækst i turismen fortsætter

Vækst i turismen fortsætter

0
SHARE
(foto: VisitSvendborg).
(foto: VisitSvendborg).

I 2019 vil Danmark have 27,7 millioner udenlandske overnatninger. Det er 2,9 millioner flere end i 2015 og det højeste antal nogensinde, viser en ny prognose fra VisitDenmark.

Den positive udvikling får næring af en lang række nye initiativer, men alligevel har Danmark potentiale til at gøre det endnu bedre.

VisitDenmark forventer vækst i udenlandske overnatninger på mellem 1,5 og 4% frem til 2020. Dermed ligger Danmark på linje med vækstraterne, der forventes i det øvrige Europa.

“Vi er godt hjulpet af positive konjunkturer i de lande, vi får de fleste turister fra. Samtidig kan vi se, at markedsføringen af Danmark på de forskellige markeder rammer rigtig godt. Desuden opfattes Danmark som et trygt og sikkert land,” siger vicedirektør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson.

“Der er fortsat et markant behov for at styrke markedsføringen af Danmark som ferie- og mødeland. Kendskabet til Danmark er lavt, og hvis vi vil udnytte de mange initiativer, som sættes i gang, er vi nødt til at fortælle om dem der, hvor vi får turister fra,” siger han og understreger, at Danmark fortsat har en række uudnyttede potentialer til at tiltrække endnu flere turister.

“Det relativt høje danske prisniveau øger turisternes forventninger om høj kvalitet og god service, og tilfredshedsmålinger peger på, at vi halter bagefter. I dag rejser turister på kortere, men flere ferier hvert år. Det betyder, at vi konstant og hele året skal være til stede med inspiration og markedsføring, hvis vi skal sikre, at Danmark skal være på nethinden hos turisterne. Samtidig skal vi udvikle vores ferieområder, holde længere åbent, forbedre kvaliteten og skabe den fornødne fleksibilitet – for eksempel i feriehusene – for at tiltrække turister, der i dag har andre ønsker og forventninger,” siger Lars Erik Jønsson.