Home Nyheder Vækst i CPH skaber jobs i provinsen

Vækst i CPH skaber jobs i provinsen

1
SHARE

CPH_144.000 stillinger i Jylland, Fyn og Sjælland og 40.000 i Hovedstaden. Sådan er job-fordelingen, hvis Københavns Lufthavn vokser fra 25 millioner passagerer om året til 40 millioner, viser en ny analyse.

Københavns Lufthavn er positivt overrasket over det store antal arbejdspladser uden for hovedstaden: ”Vi vidste godt, at der er sammenhæng mellem international tilgængelighed og arbejdspladser, men nu har vi konkrete tal på, hvordan de fordeler sig i Danmark”, siger adm. direktør, Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S.

”Analysen er startskud til en proces, der skal resultere i en tættere kobling til resten af landet og et stærkere samarbejde om at skabe vækst,” tilføjer han.

Analysen anvender den samme metode som den britiske regering brugte til at beregne regionale beskæftigelseseffekter af en udbygning af London Heathrow.

Vækstpotentialet ved en voksende CPH varierer fra sektor til sektor og fra region til region. Det vil især være positivt for fremstillingsvirksomheder, som med over 33.000 nye og fastholdte jobs står for hovedparten af jobtilvæksten uden for hovedstaden.

Københavns Overborgmester Frank Jensen: ”Jeg synes, rapporten er et glimrende eksempel på, at vækst er en fælles opgave. Det vil være en ubetinget fordel for hele Danmark, hvis Lufthavnens ambitioner bliver en realitet. Vi må holde op med at tænke snævert på vores egen kommune eller landsdel, men indse, at vækst kommer os alle til gode”.

Mere  i folderen ”Expanding CPH – Vækst i hele Danmark”

1 COMMENT

  1. Hvis man skal håndtere 40 mill. mennesker er nuværende terminal 2 og 3 alt for små. det kniber allerde. med dagens passagermængder. Der kræves en større om / tilbygning i så fald.

Comments are closed.