Home Nyheder Vækst for sommerhusudlejningen

Vækst for sommerhusudlejningen

0
SHARE

Sommerhussæsonen er ved at være forbi, og derfor har campaya.dk gjort status over en sæson, som endnu en gang sætter rekord.

Campaya.dk er en søgemaskine, som samler sommerhusene på tværs af de danske udlejningsbureauer, og de følgende tal er opgjort på baggrund af udlejningsstatistikken fra samtlige 26.000 danske sommerhuse i søgemaskinen.

I juni blev der udlejet 20% flere sommerhuse herhjemme end i juni sidste år. I juli og august var udlejningsniveauet marginalt højere end sidste år. I hver måned var der en stigning på mindre end en procent sammenlignet med 2016.

Samlet er der i de tre sommermåneder udlejet 9% flere sommerhuse i år sammenlignet med sidste år. I højsæsonen i juli og august er niveauet cirka det samme, mens der er udlejet markant flere i juni, ligesom det samme ser ud til at ske i september.

Claus Pedersen, direktør Campaya.dk: “Tallene viser, at sæsonen er blevet længere. Det er glædeligt, fordi sommerhusmarkedet i højsæsonen er presset på kapaciteten, og det derfor ikke er muligt at leje meget mere ud i den periode. Samtidig skal den forøgede udlejning ses i lyset af, at der aldrig er udlejet så mange sommerhuse, som sidste år. Det gør årets resultat endnu mere imponerende.”

“De danske udlejningssommerhuse er eftertragtede som aldrig før. Der er fokus på hyggen og samværet i husene, og det er nok også en af forklaringerne på, hvorfor det dårlige sommervejr ikke har medført en tilbagegang i udlejningen. Når vejret er dårligt, hygger man sig inden døre og så tager man på tur, når det er tørvejr.”