Home Nyheder Uniformeret britisk politi på Mallorca

Uniformeret britisk politi på Mallorca

0
SHARE

Britisk-politi-bobbyMagaluf på Mallorca er berygtet for uregerlige og fordrukne charterturister, ikke mindst britiske. Men nu har britisk, tysk og italiensk politi sendt uniformerede betjente til byen for sammen med spansk politi at dæmpe gemytterne Og det har hjulpet.

Britisk politi har sendt to uniformerede politibetjente til Magaluf, hvor de skal være med til at få britiske turister til at opføre sig bedre. Det samme har deres kolleger i Tyskland og Italien gjort.

Ifølge spansk politi har den synlige tilstedeværelse af uniformeret politi fra udlandet medvirket til at de unge fra politifolkenes hjemlande formentlig har begået færre overtrædelser af straffeloven. F.eks. er 50% færre chartergæster blevet smidt ud af deres hotel for dårlig opførsel – ligesom der har været halvering af unge chartergæster, der i drukkenskab prøver at hoppe fra en hotelbalkon i hotellets pool.

Turistmyndighederne har prøvet at tiltrække et andet klientel; det har i år resulteret i ni pct. færre ferierejsende mellem 16 og 25 år samt stigning i antal familier og par der ferierer i byen. Dermed er Magaluf blevet mindre afhængig af turister fra Storbritannien og Rusland, mens byen har set vækst af gæster fra Italien, Tyskland, Portugal og Sverige.

Spansk politi begyndte sidste år at uddele større bøder for at springe fra en hotelbalkon i hotellets swimmingpool samt for at tisse eller være nøgen i det offentlige rum. Det er nu også forbudt at drikke alkohol på gader og stræder fra kl. 22 om aftenen til kl. otte om morgenen. De forstærkede regler er blevet bakket op af øget tilstedeværelse af spansk politi.

De udstationerede britiske betjente patruljerer i fuld uniform med spanske politifolk i lufthavnen, på strande og i bymidten, navnlig den berygtede Punta Ballena.

Samtidig er mange hoteller i Magaluf stoppet med at tilbyde all-inclusive, herunder servering af alkohol.

Selv om der nu er seks procent færre britiske turister i Magaluf, udgør de stadig 55% af de udenlandske gæster i sommermånederne.

Der har været fald på 56% fra det russiske marked, hvilket tilskrives Ruslands faldende økonomi som følge af de vestlige sanktioner. Omvendt har der i år sammenlignet med sidste år været vækst til Magaluf fra Italien med 34%, Portugal, plus 21%, Sverige næsten 9% og Tyskland med en vækst på knap 8%.