Home Nyheder Unesco kritiserer planlagt motorvej gennem Serengeti

Unesco kritiserer planlagt motorvej gennem Serengeti

0
SHARE

Tanzanias regering planlægger en motorveg gennem nationalparken Serengeti. Anledningen skulle efter sigende være, at vejen er nødvendig for at området i den vestlige del af parken skal kunne udvikles økonomisk. Forskere og organisationer over hele verden protesterer ivrigt mod byggeriet, som de siger, vil medføre alt for mange mennesker, yderligere byggeri, benzinstationer og krybskytter.

 

Og det får selveste Unesco til at udtrykke sin bekymring overfor det planlagte anlægsarbejde. Hvis planerne udvikles yderligere, truer Unesco med at fjerne Serengeti fra Verdensarvslisten og i stedet skrive den på listen over ”truet verdensarv”. Og hvis planerne føres ud i livet, vil nationalparken helt blive strøget fra listen.

 

Det er dog ikke blot forskere, der bekymrer sig om Serengetis fremtid. Indtil videre har 22.000 personer meldt sig ind i Facebook-gruppen ”Stop the Serengeti highway”, som også støtter et forslag om at omplacere motorvejen – en plan om en alternativ motorvej, der går syd om parken, er forelagt Tanzanias regering, men ind til videre holder Tanzanias regering fast i, at det kritiserede byggeri skal påbegyndes allerede nu i år 2010.

Skrevet af Redaktionen