Home Nyheder Udsigt til prishop for ferierejser

Udsigt til prishop for ferierejser

0
SHARE

Ifølge revisionskoncernen KPMG betyder de nye regler, at rejsebureauer skal til at betale moms af deres fortjeneste. Hvis et bureau køber for eksempel et hotelværelse og sælger det videre til en kunde, skal fortjenesten momses, hvilket kan fordyre rejsen med et par procent, skriver business.dk.

 

Hertil kommer så udgifter til at administrere de nye ordninger og ifølge partner i KPMG Benny Hjortkær Hansen viser historien, at lignende afgiftsforhøjelser altid bliver ført over til kunden.

 

Men rejsebureauerne er endnu ikke sikre på, hvor meget de nye momsregler kommer til at betyde. Adm. direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening siger, at bureauerne ved samme lejlighed slipper af med sin lønsumsafgift og får fradrag for moms. Bureauer, der sælger rejser til destinationer udenfor EU får glæde af fradragene og slipper desuden for at skulle betale moms af fortjenesten.

 

Lars Thykier vil endnu ikke spå om højere priser herhjemme, men er overbevist om øget indtjening til for eksempel revisorer, som vil tjene på de nye regler, fordi de er så komplicerede.

Skrevet af Flemming Juul