Home Nyheder Tv-serier tiltrækker museumsgæster

Tv-serier tiltrækker museumsgæster

0
SHARE

vikinger_ribe_vikingecenter_0De danske vikingemuseer har oplevet markante stigninger i antallet af besøgende – ikke mindst på grund af tv-serierne ’Vikings’ og ’The Last Kingdom’.

Roskilde Vikingeskibsmuseum har i år haft 12.000 flere besøgende end sidste år, og museumsinspektør Louise Kæmpe Henriksen er ikke i tvivl om, at de to tv-serier har med fremgangen at gøre: ”Vi oplever, at besøgende stiller spørgsmål, der relaterer sig direkte til serierne og gerne vil vide, om historien i ’Vikings’ er ægte eller ej”.

Vikingecenter Fyrkat i Hobro har også oplevet markant fremgang, og her handler spørgsmålene også ofte om serierne. De amerikanske krydstogtturister vil eksempelvis gerne vide mere om hovedpersonen i ’Vikings Ragnar Lothbroks, skriver dr.dk.

”Når vi fortæller dem, at han er en sagnfigur, og at de mange stednavne i serien aldrig har eksisteret, bliver de nærmest lidt småfornærmede”, fortæller museumsinspektør Anne Mette Gielsager Pedersen.

Også Moesgaard Museum og Ribe Vikingecenter oplyser, at de oplever stigende besøgstal: ”Jeg er ikke i tvivl om, at tv-serierne spiller en væsentlig rolle i den store interesse, der er for vikingetid og middelalder”, siger museumsinspektør på Moesgaard, Pauline Asingh.