Home Nyheder Turister tigger på gaden i Indien

Turister tigger på gaden i Indien

1
SHARE

indian-currency-thousand-rupee-note-14137119Turister fra bl.a. Frankrig, Australien og Tyskland er kommet i økonomisk knibe i Indien, efter landets regering valgte at gøre 500- og 1000-rupee-sedlerne værdiløse.

Herefter kunne turisterne ikke længere bruge de medbragte kontanter, og nogle af dem har været på gaden for at tigge penge, så de kunne komme til New Delhi og deres hjemlandes ambassader for at søge hjælp, skriver Hindustan Times ifølge ekstrabladet.dk.

En halv snes turister prøvede at skaffe penge ved at optræde med musik, sang og dans foran et tempel i byen Pushkar. Flere af turisterne holdt skilte op, hvorpå der stod ‘I kan hjælpe os’ og ‘Penge-problem’.

Pengesedlerne var blevet værdiløse af den indiske regering samme aften, som gruppen ankom til Pushkar den 8. november. Det skete som led i en pengeombytning, men uden at der var nye pengesedler at bytte de gamle ud med. Samtidig er hæveautomaterne helt tomme, efter indere i lange køer har hentet de få nye penge, der er til rådighed.

1 COMMENT

  1. Lidt overdrevet historie fsa turisters tiggeri på gaderne! Mon ikke de fleste besøgene også har kreditkort, som kan benyttes som betalingsmiddel på togstationer/ lufthavne/ alle større butikker/ restauranter etc.
    ATM’er og banker har stadig ikke nok af de nye 500/1000 rupee sedler. Derfor en god ide at tage kontanter med i små sedler (dollars/ euros) som backup til betaling af rickshaws og på markedspladser mm.

Comments are closed.