Home Nyheder Turismen truet af tiggeri

Turismen truet af tiggeri

1
SHARE

Det hører til dagens orden med både aggressivt tiggeri og slagsmål på Store Torv i Århus, der er blevet fast tilholdssted for sigøjnere og hjemløse. Forretningsdrivende kan berette om situationer, hvor de har måttet komme fredelige turister til undsætning fordi de er blevet udsat for særdeles aggresivt tiggeri, skriver jp.dk.

 

Formand for Århus Cityforening Claus Bech bekræfter det stigende antal ubehagelige episoder og har sammen med borgmester Chris Wammen fået foretræde for folketingets retsudvalg med henblik at få lavet en lovændring, som giver politiet beføjelser til at give bøder til tiggere og andre, som blandt andre generer  byens turister.

 

Man har også behov for påolitipatruljer i gaderne, men politiet har kun kapacitet til at rykke ud, hvis der er akut behov. Han afviser dog, at de private vagter, der er i området, må gribe ind – det må kun politiet og han understreger at både narkomaner og andre socialt udsatte har ret til at opholde sig i byrummet.

 

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Vi har i DK et generelt problem med politiets rolle i samfundet – nemlig at man kun ser dem, når lokummet virkelig brænder. Her i København hører det til sjældenhederne at se politiet i gadebilledet, andet end når deres heste skider hele vejen ned ad Købmagergade om sommeren. Et afledt problem er, at alt for mange love pga deres fravær ikke håndhæves, og derved de ikke alene mister deres berettigelse, men også starter et skred i folks respekt for de love vi har.

Comments are closed.