Home Nyheder Tryg ved MD-80

Tryg ved MD-80

0
SHARE

Efter 12 år bag rattet på MD-80-fly er SAS-piloternes formand, Mogens Holgaard, fortsat tryg ved flyet, selv om det var et fly fra den serie – et MD-82, der onsdag havarerede så katastrofalt i Madrid. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag. 

  

 

»Jeg har ingen og hører ikke kolleger udtrykke nogen bekymring om flyets driftssikkerhed,« siger Mogens Holgaard. Han minder om, at der dagligt er tusinder af starter og landinger, men at et fly ind imellem går tabt som følge af en række uheldige omstændigheder.

  

 

Der findes 861 modeller af MD-80 flyene, som stadig er i aktive i 57 forskellige flyselskaber. Flytypen kom første gang på vingerne i begyndelsen af 1980’erne.

 

 

I marts i år tog de to amerikanske selskaber, American Airlines og Delta, frivilligt deres flåde af MD-80 ud af drift, men deres ledningsinstallationer blev gennemgået for at kunne leve op til de amerikanske myndigheders vedligeholdelseskrav.

 

 

Samtidig understregede analytikere, at dette ikke betød, at flyene var usikre, men i betragtning af deres alder rejste det ikke desto mindre tvivl om deres sikkerhed.

 

 

MD-80 serien bliver af AirDisaster.com vurderet som verdens næst sikreste fly. Ud af 20 millioner afgange er der registreret ni ulykker med dødelig udgang, som »udelukkende skyldtes betjeningen af flyet«.

 

 

Fem eksperter fra den amerikanske Nationale Transportsikkerhedskommission er fløjet til Madrid for at bistå de spanske teknikere med at opklare årsagen til ulykken.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen