Home Nyheder Trumps indrejseforbud afvist af ny appelret

Trumps indrejseforbud afvist af ny appelret

0
SHARE
Præsident Donald Trump.

Blokeringen af præsidentens reviderede direktiv med indrejseforbud fra seks lande er blevet fastholdt af endnu en federal appeldomstol.

Den San Francisco baserede Ninth Circuit Court of Appeals afgjorde 12. juni, at præsident Trump havde overskredet sin myndighed og at det var ’fornuftigt’ at konkludere, at præsidenten forsøgte ’at sætte en bestemt religion i dårligt lys’.

Kendelsen følger en lignende afgørelse fra Fourth Circuit Court of Appeals i Richmond, Virginia, og betyder, at Trump-administrationen ikke har andre muligheder end at få sagen afgjort ved USA’s Højesteret.

Det justerede indrejseforbud, som præsident Donald Trump udstedte i marts, forbyder indrejse af borgere fra Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen medmindre de allerede havde visum.

Irak var fjernet fra det første indrejseforbud, der blev udskrevet i januar, men domstolene, som blokerede for det første direktiv har nu gentaget deres blokade overfor det nye direktiv.

The Ninth Circuit Court siger, at Trump ikke er kommet med ’tilstrækkelig begrundelse for at suspendere indrejse for mere end 180 millioner borgere udelukkende på grund af deres nationalitet’.