Home Nyheder Træningsfeber med på ferie

Træningsfeber med på ferie

0
SHARE

star tour træningLøb, cykling og fitness-aktiviteter er i vækst, og trenden fortsætter på feriedestinationerne. PÅ kun et år har Star Tour haft 30.000 danskere på Les Mills-fitnesshold og melder om fuldt bookede hold.

For at kunne følge med har rejsebureauer investeret milliarder i moderne træningsudstyr og uddannelse af fitnessinstruktører.

Cykling & surf er hot, mens golf er yt ifølge en analyse fra Idrættens Analyseinstitut og det er især unge under 50 år, der dyrker fitness, styrketræning og yoga, mens de ældre over 50 år foretrækker vandreturen.
”Cykelferie er blevet mere populært og har givet golfen baghjul blandt de lidt ældre. De unge vil gerne have det lidt vildere, så mange tager til steder som Kap Verde for at prøve kitesurfing, fortæller Nikolai Johnsen fra Star Tour.

”Danskere på aktiv ferie tager træningen langt mere seriøst end for 10 år siden. Nu er vi nødt til at have professionelle træningsprogrammer som for eksempel Les Mills med en instruktør, der kender hvert et trin og bevægelse”.

Træningen smitter af på de mindste, og her er det især svømning, der er populært. Mange forældre vælger at indskrive junior på et svømmehold.

”Forældrene skal lige se, hvordan deres barn klarer sig de første minutter i svømmeundervisningen, men overlader så trygt opsynet til instruktøren, forklarer Nikolai Johnsen. Tal fra Star Tour viser, at 1.500 danske børn lærer at svømme på en ferie på Blue Village-hotellerne i løbet af en sommer.