Home Nyheder Trængsel af turister på Cuba

Trængsel af turister på Cuba

0
SHARE
Cigarhandleren i Havanna har det store smil fremme ved udsigten til, at der nu åbnes for flyvninger direkte fra USA efter mere end 50 år.
Cigarhandleren i Havanna har det store smil fremme ved udsigten til, at der nu åbnes for flyvninger direkte fra USA efter mere end 50 år.

Der ventes 110 daglige fly fra USA til Cuba, hvor Spies flyselskab Thomas Cook Airlines hver 14. dag vil flyve en Airbus A330 med 388 passagerer fra København til Varadero.

”Men det kan blive den sidste vinter med direkte fly fra Danmark til Cuba. Allerede inden det første amerikanske fly er landet på Cuba, er der mangel på hotelværelser, og udsigten til en amerikansk turistinvasion har presset hotelpriserne i vejret med 30-50%. Det vil gøre det svært i vinteren 2017/2018 at fylde et fly fra København”, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

”Manglen på værelser i specielt Havanna er så stor, at også privat indkvartering må tages i brug, når præsident Obama og hans følge af rådgivere, forretningsfolk og pressefolk kommer på officielt besøg i dagene fra den 21. til den 23. marts”.

I den forløbne vinter var Cuba den største salgssucces hos Spies. Allerede inden det første fly lettede i november, var alle vinterrejser solgt, og noget tyder på, at succesen fortsætter i år. Lige nu har vi solgt 15% af næste vinters produktion mod 8% på samme tid i fjor, fortæller Torben Andersen.

De cubanske myndigheder har begrænset antallet af USA-fly. Man vil tage imod 20 daglige fly fra USA til Havanna og 10 til hver af de øvrige ni internationale lufthavne.

”Det betyder en daglig tilstrømning af ca. 20.000 fra USA. En del skal bo hos familier men de fleste på de hoteller, som allerede nu er en mangelvare”, siger Torben Andersen.