Home Nyheder Tog til tiden

Tog til tiden

0
SHARE

togFlere tog på samme perron og tog, der stopper det rigtige sted på perronen, er detaljer, som er med til at sikre tog til tiden.

Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark kan berette, at 93,1% af togene kom rettidigt fra januar til maj i år, sammenlignet med 92,2% i samme periode sidste år – en stigning på 0,9 procentpoint, skriver dr.dk.

På nogle stationer på Sydbanen fra Ringsted til Rødby, har man flyttet markeringer, der viser hvor toget skal stoppe.

”Dørene i toget er herefter mere lige ud for, hvor man har adgangsveje til og fra perronen, og det gør det nemmere at komme ind og ud”, siger Peter Svendsen.

Andre småjusteringer hjælper også på statistikken. På Kastrup Station har man gjort det muligt at tømme to tog af gangen.

”Det gør, at vi giver bedre plads til det følgende tog, som skal over Broen og videre til Sverige. Det er et af de små tricks, som vi har implementeret”, siger Peter Svendsen.

De små tricks er resultatet af samarbejde mellem Banedanmark og operatørerne, DSB og Arriva, hvor man forbedrer de lokale forhold, så togene lettere kan gå og komme til tiden.

Banedanmark opgør rettidighed således, at tog, der kommer mindre end fem minutter efter det planlagte tidspunkt, tælles som rettidige.