Home Nyheder Taxakørsel stiger på Øresundsbron

Taxakørsel stiger på Øresundsbron

0
SHARE

Bus_1500x700Erhvervstrafikken er i år øget med 7,4% i forhold til samme periode sidste år. Det er først og fremmest taxaer og udlejningsbiler, der kører mere.

”Vi formoder, at det er en konsekvens af ID-kontrollen”, siger Marie Romare, chef for erhvervsmarkedet ved Øresundsbron, hvor man ser en generel stigning i motorvejstrafikken i januar og februar. For BroPas-trafikken følger det mønsteret fra tidligere år, men der er ikke markant flere, som kører med pendleraftale i januar og februar.

”Virksomheder lejer biler og busser for at hjælpe deres medarbejdere, som pendler til og fra arbejde over sundet. For taxaerne er det nok primært til og fra Kastrup Lufthavn”, siger Marie Romare.

Der er udlejningsfirmaer, som er gået fra nogle få overfarter i januar og februar 2015, til flere hundrede, og i enkelte tilfælde flere tusinde, køreture i samme periode 2016.

Nogle taxafirmaer har i forvejen haft mange ture over broen. Men øgninger på mellem 50 og 150% er ikke usædvanlig. Der findes taxafirmaer, som er gået fra enkelte kørsler op til 2.000 i de anførte perioder, skriver Fokus Øresund.