Home Nyheder Tag ikke væggelus med hjem fra ferie

Tag ikke væggelus med hjem fra ferie

0
SHARE

væggelusFra skadedyrsbekæmperen Anticimex, lyder det, at der har været markant vækst i antal sager med væggelus på hoteller og hos private i Danmark.

”Stigningen skyldes især, at folk ikke kun rejser længere, men også de små ture på et par dage. Risikoen for at få væggelus med hjem er til stede alle vegne. Man kan få væggelus med hjem fra en ferie i Europa eller i Sydamerika”, oplyser Gert Andersen, teknisk ekspert hos Anticimex.

Kun 17% af danskerne frygter den lille blodsugende tæge, selv om det kan være både dyrt og svært at slippe af med væggelus.

Får man ikke hurtigt bugt med væggelus, kan en fuld behandling af hjemmet løbe op i 50.000 kroner. I

Væggelus gemmer sig i tasker, kufferter og tøj på feriestederne og spreder sig i hjemmet og gemmer sig, hvor mennesker og dyr opholder sig. De kommer frem fra senge og madrasser og suger blod, når de har brug for at spise.

Lad ikke tøj og kuffert ligge på sengen på feriestedet Skub ikke kufferten ind under sengen. Opbevar den lukket på bagagebænken – og medbring gerne en plasticpose, der er stor nok til at kufferten kan være i den.

Ved hjemkomst bør man sikre sig, at det tøj, der har været med, holdes for sig selv eller i en lukket pose (gerne udenfor), indtil det er vasket.