Home Nyheder Tæt på Nordvestjylland med ’Lokale Fortællinger’

Tæt på Nordvestjylland med ’Lokale Fortællinger’

0
SHARE
Der er også østerssafari med fortællinger på Mors.

Fra april til oktober har turister mulighed for en helt speciel oplevelse, når mellem 40-50 fortællersteder inviterer på en fortælling om livet i det nordvestjyske, ved havet og omkring Limfjorden.

Enjoy Limfjorden har mere end fordoblet antallet af deltagende fortællersteder fra sidste år med et nyt koncept. Enjoy Limfjorden kan foreløbig byde på 40 fortællinger, hvor gæster i området har mulighed for at møde lokale ildsjæle og få en autentisk oplevelse i form af en rundtur og en god historie.

Leder af Enjoy Limfjorden, Peter Emsenhuber Graversen: ”Vi har allerede 40 fortællersteder, og forventer at ende på omkring 50. Det er et unikt koncept, som vi er blandt de eneste i Danmark, der arbejder med. Konceptet giver lokale virksomheder mulighed for at vise deres produkter og initiativer frem – og både danske og internationale turister er vilde med muligheden for at komme tæt på det lokale område og den tilknyttede historie”.

Der er mulighed for at høre fortællinger, som alle bliver fortalt af stolte lokale borgere. Man kan vandre en tur mellem vinstokkene, mens der forklares, hvordan vinen dyrkes, og hvordan druerne omdannes til vin. Hør om og smag på øl fra et af områdets mikrobryggerier eller besøg et mejeri. Det er blot nogle af de oplevelser, man kan få med områdets lokale fortællinger i 2017.

Lokale fortællinger findes også på tysk og engelsk og hedder Local Tellings 2017.

Initiativet er blevet bemærket i udlandet. Sidste år havde Enjoy Limfjorden besøg af ’Ireland’s Ancient East’, for at finde inspiration til deres arbejde på den irske østkyst, hvor de også vil bruge ’storytelling’.

Konceptet er opstået i et samarbejde med VisitLemvig, VisitStruer, VisitHolstebro, VisitMors samt VisitSkive.