Home Nyheder Sverige og Norge sælger flere SAS-aktier end planlagt

Sverige og Norge sælger flere SAS-aktier end planlagt

0
SHARE

aktierInteressen for at købe de statsejede SAS-aktier har været så stor, at Sverige og Norge sætter flere til salg. Sent onsdag blev det meddelt, at de to regeringer ville sælge omkring 19 millioner aktier i flyselskabet.

Men torsdag morgen øges salget med fire millioner aktier, så i alt 23 millioner aktier skal sælges, oplyser en fælles pressemeddelelse. De 23 millioner aktier svarer til 7% af aktierne i selskabet, skriver finans.dk.

Sverige ejede før salget 21,3% af aktierne, mens Norge ejede 14,2% ligesom Danmark.

Onsdag aften meddelte det danske finansministerium, at Danmark ingen planer har om at sælge ud af sine SAS-aktier.

Ifølge Ritzau Finans vil de oprindelige stiftere af SAS – Sverige, Norge, Danmark og den svenske Wallenberg-familie – fortsat sidde på aktiemajoriteten.

Salget er gennemført til en kurs på 15,50 svenske kroner, oplyser Bloomberg News. Det betyder, at de nye aktionærer fik 5,5% i rabat, da SAS-aktien onsdag lukkede i 16,40 svenske kroner på børsen i Stockholm.

På det seneste har det været en dårlig forretning at eje aktier i luftfart. SAS-aktien er faldet med 36% på aktiemarkedet i år, Norwegian er faldet med 11%, Ryanair med 23%, Lufthansa med 30% og easyJet med hele 48%. Også i USA er tendensen den samme; luftfartsaktier styrtdykker, skriver finans.dk.

Den danske, norske og svenske stat har siddet på omkring 50% af aktierne i SAS, siden selskabet blev grundlagt i 1946.

Bestyrelsesformand i SAS, Fritz Schur, har gentagne gange sagt, at SAS ville være godt tjent med at få nye aktionærer i ejerkredsen, da det på længere sigt kan åbne for, at selskabet bedre kan konsolidere sig.

Den norske og svenske regering har angivet som årsag, at det vil stille selskabet stærkere.