Home Nyheder Sverige halverer restaurantmoms

Sverige halverer restaurantmoms

0
SHARE

Fra og med årsskiftet nedsættes momsen på restaurantmad fra 25 til 12 procent i Sverige. Beslutningen i Riksdagen sætter punktum for den skæve beskatning mellem mad på restaurant og mad i øvrigt, men vil også skabe tusinder af nye job. Ifølge beregninger fra branchen indebærer beslutningen 10.000 nye job på længere sig, skriver travelreport.se.

 

”Sænkningen af momsen bliver en vitaminindsprøjtning for branchen og vil betyde særdeles meget for beskæftigelsen”, siger Eva Östling Ollén, adm. direktør for Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR).

 

Samtidig betoner hun, at der findes et stærkt politisk pres fra både regering og opposition for, at momsnedsættelsen skal slå igennem på priserne og/eller beskæftigelsen. SHR vil derfor arbejde intensivt med at informere sine medlemmer om momsnedsættelsens formål og vigtighed. SHR har allerede fået signaler fra branchen om, at både prissænkninger og nyansættelser er på vej.

 

”Flere af de store kæder, men også mange mindre restauranter, har allerede meddelt, at de vil sænke priserne og/eller nyansætte. Vi er overbeviste om, at reformen vil føre til betydelig fremgang”, siger Eva Östling Ollén.

Skrevet af Flemming Juul