Home Nyheder Svensk pilotformand: Nu stævner vi SAS

Svensk pilotformand: Nu stævner vi SAS

4
SHARE

Formanden for det svenske Pilotforbund, Gunnar Anderling, tager nu hårdt til genmæle efter de seneste dages diskussion om forskellene i lønniveauet blandt det flyvende personale i SAS. I et debatindlæg i den svenske avis Dagens Industri fremlægger pilotformanden sit eget bud på, hvad der skal til for at redde det skandinaviske flyselskab fra ruin.

 

Og samtidig varsler Anderling et sagsanlæg mod sin arbejdsplads, som han mener diskriminerer piloterne lønmæssigt, afhængig af hvor i flykoncernen de er ansat.

 

– Vi vil i løbet af kort tid søge en retslig efterprøvning af, om SAS’ kollektivaftaler og de diskriminerende arbejdsvilkår de medfører, er lovlige i forhold til gældende EU-ret. Diskriminerende nationalitetsklausuler findes nemlig stadig i SAS. Vi vil også bringe spørgsmålet om diskrimineringen af piloter fra det tidligere svenske Linieflyg op. En stor del af disse piloter har siden 1993 arbejdet til månedslønninger, der har været 5.000 – 20.000 kr. lavere end SAS-kolleger med samme anciennitet og base, hedder det i debatindlægget.

 

Det svenske Pilotforbund vurderer, at ensidige lønreduktioner blandt det flyvende personale ikke kan redde SAS. – Derimod kan drastiske reduktioner af selskabets store administrative overbygning øge effektiviteten i virksomheden og afstedkomme de eftertragtede besparelser, vurderer Gunnar Anderling.

 

Pilotformanden mener blandt andet, at alle nationale ledelses- og administrationsfunktioner i SAS skal fjernes, at alt personale skal ansættes ét sted, og betales i samme valuta, og at de uoverskuelige kollektivaftaler helt skal fjernes.

Skrevet af Christian Peschardt

4 COMMENTS

  1. Vi har hørt det til uendelighed, det er fagforeningerne og medarbejderne der er besværlige, øøøh, går det ikke ud på et?
    At tage løn fra medarbejderne, er jo som at hælde mere vand i en spand med huller.
    Lukker Mats Jansson ikke de huller, er der snart ikke mere vand at hente hos medarbejderne.

  2. Åh, stackars piloter, de kan inte ha det lätt.

    Låt SAS gå i graven så att vi får ett värdigt slut på eländet.

Comments are closed.