Home Nyheder Svensk koncern køber Kuoni

Svensk koncern køber Kuoni

0
SHARE

heavenly-headerDen schweiziske Kuoni Group har godkendt salg til den svenske kapitalfond EQT for et beløb på 1,39 milliarder schweizerfrank.- 9,31 milliarder danske kroner.

Prisen ligger 21% over slutkursen mandag for den Zürich-baserede virksomhed. Det ventes, at EQTs ejerskab vil give Kuoni Group mulighed for at øge væksten og styrke gruppens ledende markedsposition.

EQT sættes også i forbindelse med en mulig overtagelse af den TUI-ejede virksomhed Hotelbeds til en pris omkring 800 millioner pund – 7,9 milliarder danske kroner.

Kuoni Grouppens CEO Zubin Karkaria og den øvrige ledelse skal fortsat stå i spidsen for gruppen, som sidste år frasolgte turoperatørdelen.

Michael Bauer, partner i EQT Partners i Zürich: “Det er vores ambition at gøre det muligt for Kuoni Group at styrke sin position både gennem organisk vækst og ved opkøb”.

“Med adgang til EQTs erfaring og netværk inden for rejsebranchen og teknologi, kan vi sætte ny fart på implementeringen af Kuonis strategi”, siger Zubin Karkaria.