Home Nyheder Svensk ID-kontrol slutter 4. juli

Svensk ID-kontrol slutter 4. juli

0
SHARE

id-kontrolIndførslen af ID-kontroller gjorde, at antallet af flygtninge til Sverige faldt drastisk, men 4. juli ophæves de i mindst to uger – og allerede nu forbereder myndighederne sig på at kunne byde titusinder af flygtninge en værdig modtagelse”, skriver Aftonbladet.

I oktober og november søgte omkring 9.000 personer om ugen asyl i Sverige – flest i ugen 9.-15. november med 10.554 ansøgere. De seneste uger har antallet ligget mellem 600 og 700. Det seneste tal fra Migrationsverket siger, at 563 personer søgte asyl mellem 2. og 8. marts.

Forordningen om ID-kontrol har en tidsbegrænsning. Den 4 juli ophæves kontrollerne, og en obligatorisk karenstid på to uger starter straks. Hvis regeringen beslutter det, kan ID-kontrollerne genindføres tidligst 18. juli.

For at klare av sommeren forbereder man sig allerede nu – men advarer om, at der kan blive personalemangel.

Det er et problem, at 4. juli er midt i ferietiden. Derfor har politiet også reduceret kapacitet. Det gør, at vi igen kan blive tvunget til overarbejde og vedtage andre metoder for at opretholde sikre grænsekontroller”, siger Patrik Engström, chef for grænsepolitisektionen.