Home Nyheder Østrigs regering vil sælge andel i Austrian Air

Østrigs regering vil sælge andel i Austrian Air

0
SHARE

Østrigs kriseplagede luftfartsselskab Austrian Airlines skal privatiseres fuldstændigt. Det besluttede regeringen i Wien i går efter ugers spekulationer om selskabets fremtid.

 

Det statsejede holdingselskab ÖIAG ejer i øjeblikket 42,75 procent af Austrian Airlines. Yderligere 7,25 pct. indehaves af en østrigsk finansgruppe. De resterende 50 pct. er fordelt på småaktionærer.

 

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa er favorit til at overtage Austrian Airlines. Lufthansa bekræftede i går sin interesse for det østrigske selskab, der har et stærkt rutenet til Østeuropa og Mellemøsten.

 

Privatiseringen får en klausul, der betyder, at 25 pct. plus en aktie forbliver på østrigske hænder. Meddelelsen om privatiseringen udløste et aktiehop på 4,20 euro, eller 0,24 pct. Austrian Airlines er imidlertid fortsat et discounttilbud. Børsværdien er på knap 200 millioner euro (halvanden mia. kr.), hvilket svarer til prisen på to fly.

 

Koncernen, der ud over Austrian Airlines omfatter Lauda Air og Austrian Arrows, består af 99 maskiner. Sidste år befordredes 10,8 millioner passagerer.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen