Home Nyheder Store prisforskelle på samme flybillet

Store prisforskelle på samme flybillet

0
SHARE

Hvad vil du helst betale for en returbillet fra København til Amsterdam med det hollandske flyselskab KLM – 1.754 kroner eller 1.149 kroner?
Du kan nemlig spare 600 kroner, hvis du i stedet for at bestille din billet via klm.dk bruger den finske hjemmeside på klm.fi og booker billetten der. Det skriver Penge & Privatøkonomi.

 

I eksemplet er der tale om nøjagtig samme billet med udrejse fra København 30. september og hjemrejse fra Amsterdam 7. oktober.
Men forklaringen på den store prisforskel er helt naturlig, når man spørger i KLM’s kundeservice.

 

"Lige så snart du skifter til hjemmesiden for et andet land, så får du priserne fra det marked. Og der er det finske åbenbart billigere end det danske, ligesom det tyske er billigere end det hollandske. Det er ikke nogen hemmelighed, men heller ikke noget, vi skilter med," forklarer kundeservicemedarbejder Stacey Tuinfort til Nyhedsbureauet Newspaq.

 

Og eksemplet er ikke enestående. Newspaq har fundet forskellige priser på rejser med både SAS, Air France og British Airways – alt efter hvilket lands hjemmeside, billetten bestilles fra.
Hos lavprisselskaberne varierer priserne typisk ikke ret meget fra land til land. Men selskaber som Cimber Sterling, Norwegian og Ryan Air gør i stigende grad brug af rejseagenter for at fylde deres fly op.

 

Og det udvider igen mulighederne for, at kunden kan spare penge, mener Martin Lumbye, der er partner i Momondo.
"Lavprisselskaberne sælger først og fremmest billetter via deres egne hjemmesider. Men vi ser mere og mere, at de beder andre om at sælge deres billetter mod at få procenter på billetprisen. Det betyder, at priserne også her begynder at variere," fortæller han.

Skrevet af Redaktionen