Home Nyheder Sterlings ejer sælger

Sterlings ejer sælger

0
SHARE

Luftfartsselskabet Sterlings islandske ejer, Northern Travel Holding, har solgt sin 30 pct. aktiepost fra i det svenske rejseselskab Ticket Travel Group. Køberen er den ene af ejerne i Northern Travel Holding, ?nansmanden Palmi Haraldsson og hans investeringsselskab Fons, der oprindeligt købte Sterling i 2005, skriver Børsen i dag.

 
Det er endnu uvist, hvad det nylige salg hos Sterlings ejer kommer til at betyde for det underskudsgivende danske luftfartsselskab, og om manøvren dækker over økonomiske problemer hos Northern Travel Holding.

Kilder omkring Sterling peger på, at fremtidsudsigterne for selskabet er usikre, og stemningen blandt medarbejderne er på lavpunktet. Sterling er hårdt ramt af de høje oliepriser og har gjort det svært for de islandske ejere at skabe et lønsomt ?yselskab.

 

Sterling har kørt med underskud siden 2000 og ?k nettounderskud på 166 mio. kr. og 34 mio. kr. i henholdsvis 2006 og 2007. I 2007 skød de islandske ejere 180 mio. kr. ind i Sterling, hvilket er bedre end året før, da islændingene måtte spytte 300 mio. kr. i kassen. 

 

Sterling har jævnlig skiftet ejere siden Palmi Haraldsson via sit selskab Fons købte selskabet i 2005. Sterling blev året efter solgt videre til investeringsselskabet FL Group for 1,5 mia. kr. med en kæmpegevinst til Palmi Haraldsson for derefter at blive solgt til Northern Travel Holding for 1,6 mia. kr. Northern Travel Holding var ejet af FL Group og Fons samt en tredje partner, Sund, der i begyndelsen af 2008 forsvandt ud af ejerkredsen.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen