Home Nyheder Sterling har fået eneejer

Sterling har fået eneejer

0
SHARE
Sterling har fået en eneejer, der vil kaste milliarder i det underskudsgivende lavprisselskab. Medarbejderne vil i dag blive orienteret om, hvad fremtiden bringer, skriver Berlingske Tidende i dag. 
 
 
»Der er sket en omstrukturering i vores ejerkreds, så vi nu er eneejet af den islandske investor Palmi Haraldson. Og han har tilkendegivet, at han er villig til at bruge et betragteligt milliardbeløb på Sterling. Det er selvfølgelig en god nyhed for Sterling,« lyder det fra kommunikationsdirektør Rulle Westergaard. 
Palmi Haraldson har gennem sit investeringsselskab Fons i flere omgange været inde i ejerkredsen bag Sterling. Første gang i 2005, da Fons for 400 mio. kr. købte Sterling og fusionerede selskabet med Mærsk Air. Siden blev selskabet solgt til FL Group, men i 2006 blev Sterling solgt til Northern Travel Holding, som både FL Group og Palmi Haraldsons’ Fons står bag. Nu har Haraldson altså overtaget det fulde ejerskab af Northern Travel Holding, der foruden Sterling rummer flyselskabet Iceland Express. 
 
Palmi Haraldsson ønsker ikke at oplyse købsprisen for Sterling. Eksperter har tidligere anslået, at selskabet har en meget begrænset værdi. Alle ?y, ejedomme og andre faster værdier er solgt fra, og samtidig kæmper selskabet hårdt med underskud i årevis. Hvordan den økonomiske situation præcist er hos Fons, er ligeledes uklart, fordi selskabet ikke aflagt regnskab i årevis.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen