Home Nyheder Stansted og Gatwick skal sælges

Stansted og Gatwick skal sælges

0
SHARE

Det er resultatet af den undersøgelse, som den britiske konkurrence kommision har gennemført efter årelang kritik af BAAs monopolstatus, som forsinker modernisering og udbygning til skade for kunderne.

Formand for undersøgelsesgruppen Christopher Clarke siger, at det også har resulteret i investeringer, som ikke kommer kunderne til gode og at noget tilsvarende gælder for en lang række flyselskaber.

 

Kommisionen har fundet store problemer på BAAs syv lufthavne – alle med relation til monopolet. Der henvises til, at en række af de problemer, der er opstået omkring Heathrow, Gatwick og Stansted, næppe ville have eksisteret, hvis der var åben konkurrence iblandt dem.

Rapporten nævner også de store forsinkelser på Heathrow og lufthavnens ringe standard, som menes at skade Englands omdømme.


Ikke uventet afviser BAAs CEO Colin Matthews undersøgelsens resultater. Han siger, at man vil kræve, at regeringen dokumenterer, hvorledes undersøgelsens resultater kan hænge sammen med de betingelser, man er udsat for under regeringens økonomiske regulering.

Skrevet af Flemming Juul