Home Nyheder Stærk vækst for turismen i Sverige

Stærk vækst for turismen i Sverige

0
SHARE

Nye tal fra Tillväxtverket viser, at turistbranchen sidste år omsatte for 300 milliarder svenske kroner – 230 milliarder danske kroner – Det er en fordobling i forhold til 2000.

Svenske turister står stadig for mere end halvdelen af omsætningen, men de udenlandske besøgene øger hurtigt. Siden 2012 er de ikke-europæiske turisters overnatninger øget med 70%. Antallet af besøg fra Kina steg sidste år med 25%.

”Turisterne lægger flest penge på overnatning og restauranter. Næsten lige så meget går til rejser og transport. Kultur, derimod, skaber ikke lige så store økonomiske værdier, men både kultur og natur fungerer som magneter for turister og gør, at de netop vælger Sverige”, siger Sofi Sjöberg, analytiker på Tillväxtverket, i en pressemeddelelse.

Turismen skaber også flere jobs i Sverige. Antallet af ansatte i turistbranchen steg sidste år med 7% til 169.000 personer.

”Vores tal viser, at turismen har givet 11.000 nye jobs det seneste år. Samtidige er turismens eksportværdi øget med 13% og står nu for 6% af Sveriges totale eksport”, siger Sofi Sjöberg.