Home Nyheder Stærk krone gør sommerferien billigere

Stærk krone gør sommerferien billigere

0
SHARE

egyptiske pundDen danske krone er styrket i forhold til tyrkiske lira og egyptiske pund, og det giver besparelser. Danske turister i Egypten kan se frem til at få 18% flere pund for kronerne end sidste år, viser en analyse fra Spar Nord.

Ifølge Spies lander Tyrkiet og Egypten på første- og andenpladsen over danskernes foretrukne destinationer uden for eurolandende, og de to landes valutaer har tabt terræn over for den danske krone, så danske turister kan se frem til at få henholdsvis 18 og 8% flere pund og lira, når kronerne veksles.

Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er det først og fremmest Det Arabiske Forår i Egypten og demonstrationerne i Tyrkiet, der trækker valutaerne ned.

Ifølge Jens Nyholm stiger priserne generelt hurtigere i mange af turistlandende udenfor Europa, end de gør herhjemme. Sammenlignet med priserne i Danmark er priserne i Egypten og Tyrkiet generelt steget henholdsvis 7 og 5% i løbet af det seneste år. Men ifølge kommunikationschef i Spies Torben Andersen påvirker det ikke nødvendigvis de priser, som danske turister skal betale:

”I Egypten er konkurrencen om turisterne skærpet, og derfor er priserne på de varer og ydelser, som turisterne køber, ikke nødvendigvis steget. Desuden vælger mange af vores rejsende til eksempelvis Tyrkiet en all inclusive-aftale, og de bliver ikke på kort sigt påvirket af generelle prisstigninger”.

Mens danskere i Egypten og Tyrkiet i år kan se frem til en mindre ferieregning, er prisen stort set den samme i de lande i Europa, der er omfattet af Euroen, eller tæt knyttet til den.

”Selv om de sydeuropæiske eurolande har måttet hæve skatter og afgifter, har prisstigningerne det seneste år været beskedne. I Grækenland og Cypern har priserne endda været faldende. Men overordnet er prisen i lande som Spanien, Frankrig og Grækenland generelt på niveau med sidste år, siger Jens Nyholm.