Home Nyheder Stadig uvished omkring fly-ulykke

Stadig uvished omkring fly-ulykke

0
SHARE

Redaktøren for tidsskriftet Flight International, Kieran Daly, siger til den britiske avis Guardian, at det er for tidligt at spekulere i årsagen til ulykken, men da farlige vejrforhold kan udelukkes, kunne et mekanisk problem med motoren være kilden til katastoren, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

»Uheld under takeoff er relativt sjældne,« sagde Kieran Daly, »men af en eller anden grund havde flyet ikke nok kraft til at hæve sig.«

 

 

Der har ifølge Kieran Daly før været et par »modbydelige” ulykker med fly af typen McDonnell Douglas MD-82, hvor problemet lå i motorerne. Så mens man i almindelige vendinger kan fastslå en »mekanisk fejl« som årsag til ulykken, er listen over mulige fejlkilder nærmest uendelig, siger han. Alligevel undrer Daly sig over, at flyet ikke var i stand til at hæve sig med den ene motor alene.

 

 

Om ulykken siger SAS-piloternes formand, Mogens Holgaard, at han nu venter spændt på at få opklaret, om piloterne var ved at afbryde starten – eller om de forsøgte at gennemføre den.

 

 

»Det er meget essentielt, også for at kaste lys over de følgeskader, som flyet kan have fået,« siger Mogens Holgaard.

 

 

Mogens Holgaard forklarer, at selv motorfejl eller ild i en motor isoleret set ikke bør føre til et havari. I de tilfælde er der klare procedurer for piloterne. 

 

 

»Det bliver meget vigtigt at få data om, hvorvidt flyet var i fuld fart eller ved at blive trukket tilbage. Og så høre optagelserne fra cockpittet: hvilke problemer baksede piloterne med,« siger Mogens Holgaard.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen