Home Nyheder Stadig flere flyver til Færøerne

Stadig flere flyver til Færøerne

0
SHARE

Færøernes-lufthavn-atlantic-airways-800x479Passagervæksten på Færøernes eneste lufthavn, Vagar, fortsætter. I juli rejste 40.798 til og fra Vagar, over 4.000 flere end samme måned i 2014. Hidtil i år har 164.486 fløjet til og fra Vagar, en vækst på 10,3 pct.

Efter landingsbanen blev forlænget, der kom nyt navigationsudstyr og åbnet en stor, flot ny terminal sidste år, er det gået godt med passagertallene. Regulariteten er rekordhøj og mens der i 2011 var 203.499 passagerer i lufthavnen, forventes i år omkring 270.000, en vækst på 25 pct. Sidste år kom lufthavnen for første gang over 250.000 flypassagerer på et år.

Lufthavnens direktør, Jakup Sverri Kass, peger også på, at bedre parkeringsmuligheder og en meget større transithal med bl.a. en endnu større taxfree butik giver lufthavnen betydeligt bedre muligheder for at tjene penge.

Der har hidtil i år været fremgang på alle ruter, som betjenes halv- og helårligt til og fra Færøerne. Hovedruten er mellem Vagar og Københavns Lufthavn.

Væksten i trafikken til og fra København og Billund samt delvis Aalborg er i år steget otte pct. Flyvningerne foretages af Færøernes flyselskab, Atlantic Airways. Væksten til og fra Bergen er i år steget 25 pct., mens væksten til og fra Reykjavik er 10 pct. Atlantic Airways nye rute til Edinburgh er hidtil i år steget 18 pct. De andre ruter, herunder ad hoc-charterflyvninger fra andre flyselskaber, står for vækst i år på foreløbig 18 pct.

”Som konsekvens af bedre indtjeningsgrundlag og med ønske om at fremme vækst, har Vagar nedsat passagerafgiften og givet Atlantic Airways store rabatter på dele af rutenetværket. Nedsættelser og rabatter kan påvirke resultatet på den korte bane, men skal ses som langtidsinvestering i at sikre lufthavnen større passagervækst i fremtiden”, siger Jákup Sverri Kass og tilføjer: ”Atlantic Airways gør det godt, og sammen med den færøske turistbranche ser det endelig ud til, at den færøske turisme er kommet ind i en god stime. Passagerundersøgelser, som Vagar Lufthavn laver med Gallup, viser, at tallet af udenlandske turister er voksende, og det har afgørende betydning for fortsat vækst i trafikken. Det er jo begrænset, hvor meget vi knapt 50.000 færinger kan rejse.”