Home Nyheder Sommerlande har rekordsæson

Sommerlande har rekordsæson

0
SHARE

Flere af Danmarks forlystelsesparker og sommerlande melder om rekordhøje besøgstal. Når solen skinner, strømmer gæsterne gennem tælleapparaterne.

»Sommeren er gået fantastisk. Alt i alt er omsætningen gået knap 10 pct. frem i forhold til sidste år, der endda var rekordår,« siger Arne Høy-Nielsen, adm. direktør for Dyrehavsbakken ved København.

Tivoli i København mærker også fremgangen og havde 697.000 gæster i år mod 648.000 sidste år.
»Vi har haft en pæn fremgang på 8 pct. i julis besøgstal. Det er vi tilfredse med set i lyset af den generelle afmatning i samfundet, selv om 2007’s våde juli er et taknemmeligt sammenligningsgrundlag,« siger administrerende direktør Lars Liebst.

I det nordjyske trak Fårup Sommerland 255.000 gæster i juli. Det var 33.000 flere end året før. Djurs Sommerland regner med for første gang at komme over en halv mio. gæster.

»Lige nu ligger vi over 20 pct. foran besøgstallet fra sidste år. Vi forventer at få en rekordsæson i år, hvor vi for første gang nogensinde kommer over en halv million gæster, når vi slutter sæsonen i september,« siger den tilfredse administrerende direktør, Henrik B. Nielsen.

En af landets mest populære attraktioner, Legoland, har også haft en succesfuld sommersæson, oplyser Niels Henrik Juul, salgs- og marketingsdirektør i forlystelsesparken. Han vil ikke sætte tal på, men oplyser, at man forventer at overgå rekordåret 2007, da parken havde over 1,6 mio. besøgende.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen