Home Nyheder Solvang huser 100 danske sportsfolk

Solvang huser 100 danske sportsfolk

0
SHARE

solvang7.000 udviklingshæmmede atleter kommer den 25. juli 2015 og en uge frem til Special Olympics i Los Angeles, og 100 danske atleter får hjemme i danskerbyen Solvang.

500.000 forventede tilskuere vil heppe på deres lande ved konkurrencerne, der inkluderer håndbold, badminton, svømning, halvmaraton, tennis, atletik, etc.

For at byde de danske atleter og deres pårørende velkommen til Solvang vil der i dagene op til Special Olympics være et tre dage langt event, hvor danskerne får mulighed for at lære indbyggerne i Solvang at kende, deltage i kulturelle arrangementer og opleve området.

Turistchef for Solvang i Skandinavien og Finland, Karin Gert Nielsen: ”Dette er en fantastisk mulighed for at både atleter og Solvang får lov at møde hinanden. Mellem konkurrencerne skal atleterne slappe af og have nogle spændende oplevelser, og i Solvang får de både smukke omgivelser og dansk-amerikansk kultur.”

Siden 1968 har Special Olympics World Games fundet sted hvert andet år, og der skiftes mellem Sommer- og Vinterlege. Foruden Danmark er 176 lande repræsenteret ved Legene.