Home Nyheder Solformørkelsesturisme

Solformørkelsesturisme

0
SHARE

En norsk astronom har arrangeret, at et SAS-fly letter fra Oslo fredag morgen og derfra flyver til det arktiske Polarhav, skriver Jyllands-Posten i dag. Herfra vil passagerne kunne følge med, når Månen forvandler dagen til nat.

 

Det bliver en stor oplevelse for passagerne, når Månen for første gang siden 1954 glider forbi solen i en fuldstændig solformørkelse, fortæller astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard, der har arrangeret flyveturen.

 

”Ingen har tidligere oplevet en total solformørkelse fra fly over Arktis. Det bliver en fuldstændig unik oplevelse. De kommer til at iagttage, når Månens skygge med 3.600 km/t indhenter flyet solen og gør dag til nat. De vil endda komme til at se stjerner midt på dagen,” fortæller Knut Jørgen Røed Ødegaard til jp.dk.

 

Omtrent 100 personer har købt sig til en plads på flyet, der ikke bliver helt fyldt af hensyn til udsyn og vægtbegrænsning. De fleste passagerer er nordmænd, men også danskere, svenskere og amerikanere har købt en plads på flyet. Turen begynder kl. otte fredag morgen og varer ca. syv timer.

 

Pladserne er opdelt efter kvalitet og inddelt i forskellige priskategorier. Den dyreste og bedste plads på flyet er højre vinduesrække, som koster 7.450 norske kr., svarende til 6.930 danske kr. Billigste og ringeste sæde er vinduessædet til venstre, som koster 4.450 norske kr., svarende til 4.139 danske kr.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen