Home Nyheder Sønderho får sin havn igen

Sønderho får sin havn igen

0
SHARE

Sønderho Havn på Fanø har siden 1980’erne været tilsandet, men nu skal der igen være lystbådehavn, fordi Sønderho Havns støtteforening efter ni år har fået tilladelse fra Kystdirektoratet til at udgrave de tilsandede render og indløb, skriver DR.dk.

”Det er en del af byens DNA. Her har altid været sejlads, og Sønderho har en stolt fortid som skipperby. Det betyder rigtig meget at der ligger både i havnen så man kan følge tidevandet, der stiger og falder”, siger Anders Bjerrum, formand for støtteforeningen.

Det kommer til at koste omkring 5,5 millioner kroner at udgrave havnen. Penge som støtteforeningen vil prøve at hente via fonde. Anders Bjerrum er optimistisk og regner med at få en rutebåd om sommeren, der kan sejle med cykelturister.

Det er kystdirektoratet, som har givet tilladelse til udgravningerne. Hans Erik Cutoi-Toft, afdelingschef i Kystdirektoratet: ”Vi kan ikke give en tilladelse, hvis det skader området. Så vi har vurderet, at det her ikke skader. Øget vækst og mulige turistindtægter har også betydning for tilladelsen i positiv forstand”.