Home Nyheder Smag på julen i broderlandet

Smag på julen i broderlandet

0
SHARE
Julemad på Hässleholmsgårdens julemarked. Foto: Hässleholmsgården.
Julemad på Hässleholmsgårdens julemarked. Foto: Hässleholmsgården.

Julebal i Sverige til duften af gløgg, kanel og nelliker og med god svensk julemad på tallerkenen. Det er der rig mulighed for i november og helt frem til jul.

Oplev Astrid Lindgrens barndomsjul, en slotsjul på Kalmar Slott, få calvados med hjem fra Äppledalen og køb fine julegaver.

”Søger man en hyggelig jul med masser af traditioner, skal man tage til Sverige. Svenskerne er gode til stemningsfulde julemarkeder med levende lys, julegodter og hyggelige sysler. På julemarkederne rundt omkring kan man finde de bedste lokale madspecialiteter, så man kan pifte sin julemad op med nogle svenske indslag”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Den svenske julemad, julegløgg og julegodter er et besøg værd. Ikke bare for at smage på de autentiske ’lussekatter’, som er en slags lækre gule boller let farvet af safran, eller ’pepparkakor’, som er de brunkager, vi kender fra Pippi Langstrømpes bagefest i Villa Villekulla, men også for at glæde smagsløgene med de andre sager, svenskerne mestrer så godt. Julemarkederne bugner af svenske pølser, vildsvinedelikatesser, safranbrød, fladbrød, gløgg og meget mere.