Home Nyheder Skiferie er farligere end andre ferier

Skiferie er farligere end andre ferier

0
SHARE
Foto: Danmarks Skiforbund.
Foto: Danmarks Skiforbund.

Omkring 400.000 danskere tager på skiferie i år, og deres risiko for at komme til skade, er fem gange højere end på andre ferier – og hvis man selv må betale hjemtransport, kan det let koste 80-100.000 kr.

”Omkring 10.000 kommer til skade, så vi råder alle skiløbere til at kontakte deres forsikringsselskab for at sikre sig de rette forsikringer”, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

”Omkring 2.000 af de tilskadekomne kræver særlig hjemtransport, og det kan let koste 80-100.000 kr. I de værste tilfælde kan det kræve et ambulancefly – og kan det koste 250.000-300.000 kr.” siger hun.

”Politi og domstole slår også hårdt ned, hvis man har overtrådt færdselsreglerne på pisterne og er blevet involveret i ulykker med andre. En forsikring løser ikke alle problemer, men kan bistå med økonomisk hjælp i en svær situation.”

Mere end 30% af de unge mellem 21 og 25 år har ikke en indboforsikring, der ellers dækker erstatningsansvar, hvis man er involveret i ulykker. Hjemmeboende børn dækkes af forældrenes indboforsikring. Nogle selskaber dækker dog kun, indtil børnene fylder 18 år. En indboforsikring dækker også hvis man får stjålet skiudstyr i terrænet.