Home Nyheder ’Skide godt’ i Viborg

’Skide godt’ i Viborg

0
SHARE

VM_Olsenbanden_skidegodtSkovgaard Museets udstilling ’I Italiens lys’ viser billeder af norske og danske kunstnere med P.S. Krøyer i spidsen, mens Viborg Museum har en udstilling om Olsen Banden, der selvfølgelig ikke kan hedde andet end ”Skide godt, Egon”.

Til begge udstillinger har VisitViborg udarbejdet pakkearrangementer, hvor man kan købe overnatning sammen med billetter til udstillingerne.

’I Italiens lys’ har mere end 70 malerier fra Italien skabt af danske og norske kunstnere i perioden 1879-86. I 1880 tilbragte P.S. Krøyer sommeren i den lille by Sora øst for Rom, og i de følgende år fik han følgeskab af bl.a. Joakim Skovgaard, Kristian Zahrtmann og Theodor Philipsen.

Viborg Museum åbner allerede 18. marts udstillingen ’Skide godt, Egon’, og alle Olsen Bande-fans kan glæde sig. På udstillingen vil man f.eks. kunne træde ind i Yvonnes stue med bordet, hvor Egon udklækkede sine mange geniale planer for Kjeld og Benny. Man vil desuden genkende mange af filmenes højdepunkter gennem filmklip og fotos fra optagelserne, og naturligvis vil også Egon, Kjeld og Bennys kostumer, Axel Strøbyes politiuniform og ikke mindst Yvonnes fine dragter være med på udstillingen sammen med en række effekter fra filmene, bl.a. et vaskeægte pengeskab fra Franz Jäger i Berlin.

På VisitViborgs hjemmeside kan man læse mere om de to udstillinger, og der er mulighed for at købe en pakke med overnatning i Viborg og entrébilletter til udstillingerne.