Home Nyheder Skattesmæk til herregårdshotel

Skattesmæk til herregårdshotel

0
SHARE

Ifølge nordjyske.dk har godsejer Gorm Lokdam på St. Restrup herregård lidt nederlag i en sag ved Vestre Landsret om grundskylden, og må nu imødese en ekstraregning på 150.000 kroner på grund af højere grundskyld for årene fra 2002 til 2006, skriver epn.dk.

 

Desuden skal godsejeren betale højere grundskyld for de følgende år, så den samlede ekstraudgift lyder på omkring 270.000 kroner.

 

Retssagen handlede om, hvorvidt St. Ejstrup skal betragtes som et landbrug eller som et hotel. Der drives både hotel og restauration på stedet side om side med landbruget på de 32 hektar land. Skatteministeriet har slået fast, at hotelvirksomheden på stedet er blevet så stor, at det nu er ejendommens primære funktion, hvilket tredobler grundskylden.

 

Herregårdens advokat Erik Høimark fastholder, at hoteldriften først og fremmest er indført for at betale for herregårdens vedligehold og at den forhøjede grundskyld gør landbrugsdrift urentabel. Det overvejes derfor nu, om man vil søge om behandling ved Højesteret på grund af sagens principielle karakter.

 

Foreningen af danske godser og herregårde er også blevet rystet over landsrettens afgørelse.

Skrevet af Flemming Juul